Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-03@06:02:51 GMT

علت افزایش قیمت های خودروهای خارجی چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۸۱۴۷۴

علت افزایش قیمت های خودروهای خارجی چیست؟

طبق خبرهای گزارش شده از سمت وزارت صنعت، معدن و تجارت، افزایش قیمت خودروهای خارجی با قیمت دلار رابطه مستقیم دارد.

تحریم‌ها نیز بر افزایش قیمت خودرو خارجی تأثیر مستقیم دارد و با لغو تحریم‌ها، قیمت خودروهای وارداتی نیز کاهش پیدا می‌کند. در این مقاله به این موضوع می‌پردازیم که چرا قیمت خودرو خارجی همیشه در حال افزایش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

دلایل افزایش قیمت خودرو خارجی

همانطور که در قسمت فوق بیان کردیم، طبق گفته‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت، افزایش قیمت روز خودرو خارجی به مواردی نظیر افزایش و کاهش نرخ دلار، تحریم‌ها و هزینه‌های مربوط به گمرک مانند هزینه‌های ترخیص خودرو از گمرک که شامل هزینه بیمه محموله در گمرک، حقوق گمرکی و سود بازرگانی بستگی دارد.

این عوامل موجب افزایش هر روزه قیمت خودرو خارجی در کشور شده است که در ادامه به بررسی این عوامل تأثیرگذار در افزایش قیمت ماشین خارجی می‌پردازیم.

۱. اولین فاکتور مؤثر در افزایش قیمت ماشین خارجی، توجه به مواردی نظیر ارزش قیمت خودرو، بیمه خودرو و اجاره خودرو تا بندر مقصد بوده که این قیمت‌ها در کشور، توسط اداره گمرک تعیین می‌شود. بنابراین در قسمت هزینه‌های خرید خودرو خارجی و حمل خودرو از مبدأ تا گمرک ایران باید به شاخص‌هایی نظیر قیمت پایه خودرو، قیمت آپشن‌های خودرو، هزینه‌های حمل در خاک کشور تولیدکننده خودرو، هزینه‌های حمل تا گمرک ایران و هزینه‌ بیمه را در نظر گرفت.

۲. دومین فاکتور اصلی تأثیرگذار در افزایش قیمت خودرو خارجی، حقوق گمرکی و سود بازرگانی است. به این صورت که بعد از ورود خودروی خارجی به بندر، واردکننده خودرو باید هزینه‌های ترخیص خودرو از گمرک را که شامل مواردی مانند هزینه بیمه محموله، حقوق گمرکی و سود بازرگانی را بپردازد.

۳. سومین مؤلفه اثرگذار بر افزایش قیمت ماشین خارجی، هزینه انبارداری خودرو وارداتی، تخلیه خودروهای خارجی، بارگیری و عوارض بندری است. به این صورت که واردکننده خودرو خارجی باید عوارضی نظیر عوارض هلال احمر، عوارض ثبت شده در بودجه سنواتی، هزینه ثبت سفارش، هزینه استاندارد، عوارض وزارت راه و شهرسازی در صورت حمل با ناوگان خارجی، هزینه اسقاط خودروهای فرسوده، هزینه بانکی شامل کارمزد بدون احتساب سود و خسارت تأخیر تأدیه دیون را بپردازد. این هزینه‌ها حدوداً ۶۰ درصد به قیمت خودرو خارجی وارد شده، اضافه می‌کند.

۴. در مرحله بعدی واردکننده خودرو خارجی باید هزینه‌های خودرو را از قبل تحویل خودرو به مشتریان پرداخت کند. این هزینه‌ها شامل مواردی از قبیل هزینه خدمات پس از فروش، هزینه‌های انبارداری داخل شرکت و هزینه‌های بازرسی قبل از تحویل خودرو به مشتری است.

۵. یکی دیگر از دلایل افزایش قیمت ماشین خارجی در ایران، پرداخت ۹ درصد مالیات ارزش افزوده خودروهای وارداتی توسط واردکنندگان خودرو خارجی به خزانه دولت بوده که این هزینه بعد از فروش خودرو در ایران از مشتری دریافت می‌شود.

بررسی وضعیت قیمت خودرو خارجی پس از نوسانات نرخ ارز

یکی از فاکتورهای مهم و اصلی در افزایش قیمت روز ماشین خارجی در ایران، افزایش و کاهش قیمت دلار و نوسانات مربوط به ارز است. بنابراین با افزایش قیمت دلار، نرخ خودروهای خارجی نیز افزایش می‌یابد.

بنابر آنچه در اقتصاد نیوز گزارش شد، افزایش قیمت دلار طی روزهای اخیر، موجب افزایش قیمت خودروهای خارجی در بازار خودروهای وارداتی شده، به همین سبب با نوساناتی که در بازار خودروهای وارداتی دیده می‌شود، خرید و فروش ماشین‌های خارجی کاهش یافته است.

همچنین با توجه به گزارش تجارت ‌نیوز، طی یک سال گذشته خودروهای خارجی به دلیل نوسان و افزایش قیمت دلار، افزایش قیمت زیادی داشتنه‌اند. برای نمونه، برخی از ماشین‌های خارجی با افزایش قیمت ۹۰ درصدی در بازار خودرو ثبت شده‌اند.

بررسی ممنوعیت واردات خودو خارجی به ایران

با افزایش قیمت خودروهای خارجی پس از صعودی شدن نرخ ارز، مشتریان به خرید خودروهای خارجی قدیمی، مدل پایین‌ با قیمت مناسب‌ و ارزان‌ روی آورده‌اند. بنابراین خرید و فروش خودروهای خارجی مدل پایین در ایران رونق گرفته و با توجه به شرایط اقتصادی ایران، مشتریان متقاضی خرید خودرو خارجی قدیمی در محدوده قیمتی ۱.۵ تا ۲ میلیارد تومان هستند.

همچنین بنابر موارد گزارش شده در بازار اقتصاد واردات خودروهای خارجی در ایران، ممنوع شدن واردات خودرو برای مدیریت ارزی کشور بوده و برای حمایت از صنعت خودرو داخلی نیست. با توجه به بیانات وزارت صنعت، معدن و تجارت، واردات خودرو در سال ۱۳۹۷ برای تراز ارزی کشور ممنوع شد زیرا تحریم‌ها فشرده‌تر و فروش نفت کاهش پیدا کرد.

بنابراین برای مدیریت مصارف ارزی، واردات خودروهای خارجی ممنوع شد. این مصوبه تا آخر اردیبهشت ماه فرصت دارد و دولت قصد تمدید این مصوبه را ندارد، بنابراین از اواخر اردیبهشت ماه واردات خودرو خارجی آزاد خواهد شد.

کلام آخر

در این مقاله به بررسی عوامل تأثیرگذار و مهم در افزایش قیمت خودروهای خارجی در ایران پرداختیم. بنابراین با توجه به بیانیه نایب رئیس کمسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، تنها راهکار تنظیم قیمت خودرو در بازار، واردات خودروهای خارجی به ایران است.

کد خبر 1639156

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: افزایش قیمت خودروهای خارجی افزایش قیمت ماشین خارجی افزایش قیمت خودرو خودروهای وارداتی قیمت خودرو خارجی خارجی در ایران افزایش قیمت واردات خودرو قیمت دلار هزینه ها تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۸۱۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودروهای داخلی و خارجی +جدول

قیمت برخی از خودروهای موجود در بازار آزاد ۱۲ اردیبهشت ماه را در این خبر مشاهده می‌کنید.

به گزارش مشرق، قیمت خودرو در بازار آزاد امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ بر اساس معاملات انجام شده نسبت به آخرین معاملات روزهای گذشته به شرح زیر است؛

خودرو قیمت به تومان
پژو پارس سال (LX) ۱۴۰۲ ۸۶۰،۰۰۰،۰۰۰
پژو ۲۰۷ TU۳ مدل ۱۴۰۳ ۶۷۳،۰۰۰،۰۰۰
پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما ۱۴۰۲ ۶۵۸،۰۰۰،۰۰۰
پژو ۲۰۷ پانوراما اتوماتیک TU۵P مدل ۱۴۰۳ ۱،۰۸۰،۰۰۰،۰۰۰
پژو ۲۰۷ دنده ای ۱۴۰۳ ۸۰۵،۰۰۰،۰۰۰
تارا اتوماتیک v۲ مدل ۱۴۰۳ ۹۷۰،۰۰۰،۰۰۰
تارا دنده ای v۱ مدل ۱۴۰۲ ۸۲۰،۰۰۰،۰۰۰
رانا پلاس سقف شیشه‌ای ۱۴۰۳ ۶۴۵،۰۰۰،۰۰۰
دنا پلاس EF۷ اتوماتیک توربو آبشنال مدل ۱۴۰۳ ۹۵۵،۰۰۰،۰۰۰
دنا پلاس ۵ دنده‌ توربو ۱۴۰۲ ۸۲۰،۰۰۰،۰۰۰
دنا پلاس۶ دنده توربو چهار ایربک ۱۴۰۲ ۹۲۵،۰۰۰،۰۰۰
ام وی ام X۲۲ دنده‌ای اسپرت لاکچری ۱۴۰۲ ۸۰۵،۰۰۰،۰۰۰
اطلس G دنده‌ای ۱۴۰۳ ۵۸۰،۰۰۰،۰۰۰
پراید SE ۱۵۱ مدل ۱۴۰۲ ۳۴۹،۰۰۰،۰۰۰
ساینا s دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ ۴۳۸،۰۰۰،۰۰۰
سمند سورن پلاس ۱۴۰۳ ۸۱۸،۰۰۰،۰۰۰
تیبا صندوق دار sx بنزینی ۱۴۰۱ ۳۹۷،۰۰۰،۰۰۰
تیبا ۲ (رینگ فولادی) ۱۴۰۱ ۴۰۲،۰۰۰،۰۰۰
شاهین G مدل ( ۱۴۰۳)اتومات

۸۵۰،۰۰۰،۰۰۰

کوییک دنده‌ای R مدل ۱۴۰۲ ۴۴۸،۰۰۰،۰۰۰
زامیاد وانت نیسان بنزینی آپشنال ۱۴۰۱ ۵۷۵،۰۰۰،۰۰۰
زامیاد وانت نیسان دوگانه سوز آپشنال ۱۴۰۲ ۶۲۰،۰۰۰،۰۰۰

جدیدترین قیمت خودروهای وارداتی در بازار

مدل خودرو قیمت به تومان
رنو کولیوس ۲۰۱۸ ۵،۸۰۰،۰۰۰،۰۰۰
رنو تالیسمان E۳ مدل ۲۰۱۸ ۵،۲۰۰،۰۰۰،۰۰۰
میتسوبیشی اوتلندر تیپ ۵ ۲۰۱۸ ۵،۸۰۰،۰۰۰،۰۰۰
کیا سونت ۱.۵ لیتر ۲۰۲۳ ۳،۲۵۰،۰۰۰،۰۰۰
کیا۲k۵لیتر

۵،۳۰۰،۰۰۰،۰۰۰

کیا سورنتو ۴ سیلندر GT لاین مدل ۲۰۱۷ ۵،۷۰۰،۰۰۰،۰۰۰
کیا سراتو ۲.۰ لیتر اتوماتیک ۲۰۱۸ ۳،۷۵۰،۰۰۰،۰۰۰
کیا سراتو (مونتاژ) ۲.۰ لیتر آپشنال ۱۳۹۸ سایپا ۲،۷۰۰،۰۰۰،۰۰۰
هیوندای النترا ۱.۶ لیتر مدل ۲۰۲۳ ۳،۰۵۰،۰۰۰،۰۰۰
هیوندای سانتافه (ix۴۵)۴ سیلندر. دو دیفرانسیل مدل ۲۰۱۸ ۶،۱۵۰،۰۰۰،۰۰۰
هیوندای توسان (ix۳۵) ۲ لیتر. دو دیفرانسیل مدل ۲۰۱۸ ۵۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰
لکسوس NX۳۰۰ H هفت کلید مدل ۲۰۱۷

۱۰،۵۰۰،۰۰۰،۰۰۰

منبع: باشگاه خبرنگاران

دیگر خبرها

  • تفاوت عجیب قیمت خودرو در ایران و امارات
  • قیمت امروز خودرو در بازار | نوسان در قیمت خودروهای داخلی و خارجی
  • گواهی اسقاط هایما به این مبلغ افزایش یافت/ایران‌خودرو: قیمت هایما تغییری نکرد
  • چهار محصول ایران خودرو گران شد
  • ایران‌خودرو: قیمت محصولات تغییری نکرده است
  • مبلغ جدید گواهی اسقاط محصولات مونتاژی ایران خودرو اعلام شد
  • تغییر قیمت گواهی اسقاط برای شماره گذاری هایما / ایران‌خودرو: قیمت هایما تغییری نکرد
  • تغییر قیمت گواهی اسقاط برای شماره گذاری هایما/ ایران‌خودرو: قیمت هایما تغییری نکرد
  • قیمت خودروهای داخلی و خارجی +جدول
  • صعود قیمت خودورهای داخلی و خارجی در بازار؛ این خودروی داخلی رکورد رشد قیمت را زد | جدول قیمت ها